typical tuesday

06.06.2017 kl. 00:40

Vi har så gott som hela året varit ganska noga med våra veckohandlingar eftersom det sparar så mycket pengar och ork, och blir dessutom mer jämlikt. Det tog i och för sig en stund att hitta till de billigaste butikerna, och att få det som en rutin att handla en hel vecka åt gången. Senaste tiden tycker jag att vi varit rätt bra på det. Räknar ut typ 14 måltider framåt, och planerar in en preliminär butiksdag. Men så går det som det gått nu. Kylskåpet ekar tomt, skafferiet även tommare och hungern är förfärlig. Ja, vi som skulle äta snabb mikrogröt till kvällis, får nu istället koka ihop risgrynsgröt för den sista mjölken för att havregrynen var slut.

Igår kväll kom jag panikslagen in i sovrummet och meddelade att vi inte har något toapapper. Vi har slutat köpa hushållspapper för länge sen också så det fanns inte på kartan. Jag såg skräckfyllt framför mig hur vi kommer torka oss med mina sminkborttagningswipes dom nästa 12 timmarna. Men efter febrilt letande hittade jag en Lambi rulle som funnits med sedan flytten. HALLELUJAH. 

Snål är jag också. Men ser det som en superpower. Förut kunde jag skämmas över det pengasnåla tanten som bodde i mig. Men jag sparar så mycket pengar på detta sätt. Baksidan är ju att jag har svårt att njuta av att äta ute eller shoppa nya grejer, för det enda jag kan tänka på är pengarna jag gjort mig av med. Drömmen och målet är att nåndag ha en regelbunden inkomst och inte behöva känna dåligt samvete för ett dyrt restuarang besök. Tror dock endå att jag alltid kommer vara lite snål. Hoppas det.

 

I tillfällig brist på bilder kan vi ju säga att nån av dessa lampor kommer att få flytta in hos oss dagen då jag slutar vara snål.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver: