Feministen i mig har äntligen vaknat

05.12.2017 kl. 20:06

Jag gillar Sverige. Jag känner dock att jag någon dag vill flytta hem till Finland för att ha min familj nära och se mina (kommande) syskonbarn regelbundet. Är också så otroligt viktigt för mig då jag får egna barn, att de växer upp nära sina mor och far föräldrar, mostrar fastrar och morbror. 

Men Sverige är så utvecklat på hela jämställdhetsfronten. I och med att jag flyttade till Sverige, läser om samhället och är verksam i en tjejjour, har en feminist väckts i mig som aldrig kommer tystna. Jag känner att jag äntligen har kläckts ur ett skal och växer för varje dag. I de kretsar jag skapat åt mig här gör de väldigt lätt att fortsätta växa. Jag kan bolla, diskutera, fundera och kämpa mot jämställdhet och maktstrukturer på ett fantastiskt sätt, vilket jag är tacksam för. När jag blickar tillbaka till gymnasietiden kan jag komma ihåg situationer då detta driv fanns i mig men bara som en liten gnista. Jag drog kampen mot trakasserier i skolan och höll tal om att stå upp för någon om man märker att den är utsatt. Men det förblev en gnista för det fanns inget  naturligt rum där jag kunde bolla, fundera och tycka saker med. 

Samtidigt som det skrämmer mig så ser jag framemot att söka och hoppeligen hitta ett forum i svenskfinland där jag får fortsätta utvecklas med stora frågor som feminismen kämpar för. Det är som en ny värld har öppnat sig för mig och jag kan ärligt känna mig så oerhört frustrerad på dem som inte delar synsätt med mig. Jag jobbar på och påminner mig konstant om att ingen annan än jag haft de diskussioner jag haft, fått alla de oändliga "aha-ögonblicken" och upplevt den miljö och tid jag gjort. Vi brinner alla för olika saker, har sett olika saker, accepterat olika verkligheter och så är det bara. Men jag vet att irritation inte löser något. Jag skall bli bättre på att skilja på person och åsikt. Punkt

Det jag värdesätter högt är verkligen de vänner jag fått här. Jag värdesätter deras otroliga pepp och engagemang. Jag har lärt mig hur viktigt det är att ge uppskattning och berätta för mina närmaste hur fantastiska de är. Man mår så bra av att få höra att man är grym. Det bör alla (som är det) få höra.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver: